Demonstration för vården på söndag

Demonstration för vården på söndag
På senare år har ett flertal demonstrationer anordnats på olika platser i landet. Här talade Vårdförbundets ordförande vid en demonstration i Göteborg i höstas. Foto: TT

I Göteborg demonstrerar sjuksköterskestudenter och vårdpersonal för bättre löner och arbetsvillkor på söndag den 29 april.

27 april 2018

” Sjuksköterskor gör ett ovärderligt arbete, men värderas inte för den insats vi gör för samhället. Det är dags att vända utvecklingen! Vi demonstrerar emot regionens sjukvårdspolitik och för bättre arbetsvillkor, för att sjuksköterskor skall vilja och kunna stanna i vården.”

Det skriver sjuksköterskestudenterna vid Göteborgs universitet i ett upprop inför söndagens manifestation. Samling sker 12.30 på Järntorget och sedan tågar man upp till Kungsportsavenyn.

Där talar Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro samt sjuksköterskestudenten Simon Fürst, Sharzad Hashemi som är skyddsombud för Vårdförbundet vid akutmottagningen på Sahlgrenska och Can Altinta?li, sjuksköterska och medlem av nätverket En annan vård är möjlig.

Bland studenternas krav finns högre ingångslöner, bättre löneutveckling samt en god och säker arbetsmiljö.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida