väderkaos

Stabsläge på sjukhus efter många olyckor

Stabsläge på sjukhus efter många olyckor
Många trafikolyckor i samband med snöovädret har tvingat Södertälje sjukhus att gå upp i stabsläge under onsdagen. Vid Järna inträffade en masskrock på E4. Foto: Pontus Stenberg/TT

Ovädret med stora snömängder och många olyckor har gjort att både Södertälje sjukhus och Ystad lasarett idag har tvingats gå upp i stabsläge.

28 februari 2018

Efter flera trafikolyckor har Södertälje sjukhus fått ta emot ett större antal patienter som kommit till akutmottagningen. Från klockan 11 idag befinner sig sjukhuset därför i stabsläge.

Det innebär att ambulanser med prio 2 och 3 omdirigeras till andra sjukhus. Ortopedmottagningen är inställd och läkarresurserna omprioriterade till akutmottagningen. Personal som ska avsluta sina pass måste också invänta sina avlösare innan de går hem för att säkerställa att personal finns på plats.

Även Ystad lasarett har infört stabsläge. Vädret har gjort att personal och patienter varken kommer till eller från sjukhuset.

– Vi kan inte heller transportera patienter till andra sjukhus och vi har ställt in planerade operationer, berättar pressekreteraren Maria Wogensen för Sveriges Radio P4.

Lasarettet har bett försvaret om hjälp med bandvagnar för att köra patienter.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida