Årets Vårdförbundspris lyfter fram teamarbetet

Årets Vårdförbundspris lyfter fram teamarbetet
Årets Vårdförbundspris vill premiera samarbete i multiprofessionella team. Arkivbild: Mostphotos

Vem blir vinnare när Vårdförbundspriset på en halv miljon delas ut? Här är de fyra kandidaterna. 

2 september 2014

– Årets kandidater har samtliga presenterat framgångsrika arbeten som tydligt visar på vinsten med att olika kompetenser i vården samverkar, säger Sineva Ribeiro, ordförande i Vårdförbundet.

Vårdförbundspriset delas ut en gång om året i samarbete med Folksam. Prissumman är 500 000 och utmaningen den här gången är att presentera arbeten som visar hur olika professioner kompletterar varandra för att nå bästa resultat. Temat är teamarbete.

Team ger helhetssyn

Multiprofessionella team bidrar till helhetssyn, bättre kliniska resultat, en effektiv vårdkedja och positiva patientutvärderingar av vårdkvalitet. Årets fyra nominerade driver arbetsmodeller som handlar om teamarbete på akutkliniken, understödd hemgång vid strokeenheten, omvända hierarkier inom psykosvården och ett mobilt akutteam för äldre.

De fyra kandidaterna är Monica Magnusson, sjuksköterska och sektionsledare vid akutkliniken på Universitetssjukhuset i Linköping, Mare Teinlum-Kruse, sjuksköterska och teamledare vid strokeenheten på Sahlgrenska universitetssjukhuset, Agneta Westring, sjuksköterska inom psykosvården i Göteborg och Birger Stamer, sjuksköterska vid Region Skåne i Malmö stad.

Årets Vårdförbundspris kommer att delas ut vid en vårdgala den 8 oktober i Stockholm.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida