Läget bättre på Karolinska Huddinge

Läget bättre på Karolinska Huddinge
Antalet överbeläggningar på Karolinska i Huddinge har sjunkit den här veckan. Foto: Medicinsk bild, Karolinska Universitetssjukhuset.

Efter förra veckans rekordmånga överbeläggningar på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge har läget nu förbättrats.

24 augusti 2010

Under sommaren har det varit problem med överbeläggningar på i princip alla avdelningar och både personal och sjukhusledning ansåg att det har varit den värsta sommaren hittills. I förra veckan låg beläggningarna på 100 procent, trots att målet är 85 procent och i torsdags slogs all time high med 107 procent.

Men den här veckan ser det betydligt bättre ut, enligt Marianne Kock som är ordförande i Vårdförbundets sektion på Karolinska i Huddinge. Nu är beläggningen 93 procent. Tisdagens vårdplaneringen visar på totalt 15 överbeläggningar, jämfört med 69 förra veckan.

– Nu börjar stängda avdelningar öppnas upp efter sommaren och dessutom har personalläget blivit bättre eftersom många har återvänt efter semestrar den här veckan, säger Marianne Kock.

Det har inte heller blivit någon förlängning av förra veckans stopp för all elektiv kirurgi.

– Den här veckan har det skett en naturlig neddragning av antalet operationer ändå eftersom det är kirurgveckan och många kirurger är borta, säger Marianne Kock.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida