Landstingsordföranden i Västernorrland avgår

Eva Söderberg, ordförande i landstingsstyrelsen i Västernorrland, meddelade i dag att hon lämnar sin post. Skälet är turbulensen kring neddragningarna på Sundsvalls sjukhus.

På en presskonferens i dag på förmiddagen berättade landstingsstyrelsens ordförande Eva Söderberg (S) att hon med omedelbar verkan lämnar sin post.

– Jag gör det för landstingets, mitt partis och min egen skull. Det känns som den här kostnadsminskningsprocessen som vi måste genomgå får lite mera lugn och ro om jag lämnar, sa hon på presskonferensen.

”Misslyckat hantverk

Skälet till att hon nu avgår är enligt henne själv att hon hanterade uppsägningen av sjukhusdirektören Margaretha Rödén under julhelgen på ett felaktigt sätt.

– Mitt hantverk misslyckades, sa hon och syftade bland annat på att hon inte hade informerat resten av landstingsstyrelsen om avskedandet.

Sparprocessen går vidare

Besparingarna inom landstinget kommer att fortsätta för att få ekonomin i balans.

– Ska landstinget i Västernorrland ha någon framtid så måste man få ordning på ekonomin. Vi måste ha ordning på ekonomin för att kunna satsa i framtiden, sa Eva Söderberg på presskonferensen.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida