Löneprotesten i Landskrona gav sjuksköterskorna ett extra lönepåslag

I våras protesterade sjuksköterskorna i Landskrona kommun mot att de tjänande 6 000 kronor mindre i månaden än kommunens brandingenjörer — trots att en lönekartläggning visade att deras arbete var likvärdigt. Nu har sjuksköterskorna fått ett lönepåslag på 3,2 procent.

17 oktober 2011

Sjuksköterskorna inom omsorgsförvaltningen i Landskrona kommun skrev ett öppet brev till arbetsgivaren som publicerades i Helsingborgs dagblad. De uttryckte sitt starka missnöje med löneutvecklingen, och i Vårdfokus varnade en av Vårdförbundets förtroendevalda i kommunen, Maria Ivansson, för kommande kompetensförlust.

När arbetsgivaren utredde löneläget kom man fram till att de 6 000 kronor mer som brandingenjörerna tjänade inte berodde på lönediskriminering utan på att de har en alternativ arbetsmarknad. Men nu när lönerevisionen är färdig gör kommunen ändå en extra satsning på sjuksköterskorna.

Satsning i tre nivåer

Lönerna är individuella, men satsningen har gjorts i tre olika nivåer: 800, 1 100 och 1 300 kronor i månaden – beroende på vad var och en bidrar med till verksamheten.

Sjuksköterskorna i Landskrona hade tidigare en medianlön på 26 750 kronor i månaden, vilket var ungefär 500 kronor mindre än vad kommunalt anställda sjuksköterskor i övriga Skåne hade.

Den omedelbara krisen är avvärjd och något stort kompetenstapp bland sjuksköterskor har inte ägt rum i Landskrona kommun, enligt Vårdförbundets förtroendevalda. Men kampen för högre löner fortsätter.

– Medlemmarna tycker förstås att det är bra att de får ett extra påslag, men de tycker fortfarande att lönenivåerna är för låga, säger Maria Ivansson.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida