Nya i yrket nöjda med Vårdförbundets nya mötesplats

Nya i yrket nöjda med Vårdförbundets nya mötesplats
I går ägde "Mötesplats – ny i yrket" rum i Uppsala och Falun, dit medlemmar som känner sig nya i yrket kunde komma och reflektera över arbetet. Några av dem som var med i Uppsala var Kristin Sibbmark Williamsson, Yvonne Lek, Dzhon Zubenko, och Torbjörn Severin.

Vårdförbundets första medlemsrekryteringsträff för dem som är nya i yrket ägde rum i går i Uppsala och Falun. De som kom till mötet i Uppsala var mycket nöjda.

I Vårdförbundets lokaler i Uppsala stod kycklingpaj och vegetarisk paj uppdukade tillsammans med sallad och dressing och deltagarna lät sig väl smaka.

Torbjörn Severin som är projektledare för Vårdförbundets medlemsrekrytering Vi ska blir fler  informerade tillsammans med Kristin Sibbmark Williamsson, vice ordförande i Vårdförbundet Uppsala, om vad Vårdförbundet står för och kan erbjuda.

Konkreta upplevelser

Så småningom övergick kvällen i ett samtal om arbetsvillkor och konkreta upplevelser. Som hur det är att vara nyexaminerad sjuksköterska och vara med om sitt första dödsfall på arbetet.

Yvonne Lek tog sin examen förra året. Hon har nu en fast anställning på lungkliniken på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Första dödsfallet var så jobbigt. Men min chef tog sig tid att lyssna på mig, säger hon.

Torbjörn Severin, som också är sjuksköterska, kände igen situationen och bekräftade:

– Ja, men döden kan vara något fint också och ske stilla och fridfullt.

Dzhon Zubenko, som även han tog sin examen förra året och i dag har fast arbete som sjuksköterska och deltagare i ett ledarskapsprogram på Hasselparkens äldreboende, hade också funderingar, inte minst om hur anhöriga ska bemötas när patienterna avlider.

Fick inspiration

Samtalet böljade fram och tillbaka och emellanåt bröt Torbjörn Severin och Kristin Sibbmark Williamsson in och ställde coachande frågor som ledde diskussionen vidare.

Efteråt var både Yvonne Lek och Dzhon Zubenko nöjda.

– Det var skönt att få lufta mig lite och berätta om mitt jobb, säger Yvonne Lek.

– Jag fick inspiration och vet nu hur jag kan använda mig av Vårdförbundet, säger Dzhon Zubenko.

En andra chans att delta i Mötesplats – Ny i yrket kommer i kväll – både i Uppsala och i Falun.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida