Örebro. Akutmottagningen tömd för att ge plats åt skadade

Efter den allvarliga olyckan på E20 imorse startade Universitetssjukhuset i Örebro sin katastroforganisation. Ännu en allvarlig trafikolycka har nu inträffat utanför Örebro. (UPPDATERAD KL 14:00)

Sammanlagt 33 skadade fördes till sjukhuset efter bussolyckan imorse. Ingen bedöms ha livshotande skador, men enligt uppgifter från sjukhuset är minst åtta personer allvarligt skadade.

När olyckan inträffade satte Universitetssjukhuset i Örebro igång sin katastroforganisation, men har nu gått ned till förstärkt beredskap.

Akutmottagningen tömdes för att kunna ta emot skadade från olycksplatsen och andra akutpatienter fick i stället ta sig till en tillfällig akutmottagning vid gastromottagningen.

Det var imorse som två bussar och en tom tankbil blev inblandade i en olycka på E20/E18 utanför Örebro. I en av bussarna färdades skolbarn från Skara.

På grund av köerna som uppstod till följd av olyckan inträffade ännu en krock mellan en lastbil och två personbilar mitt på dagen där en person avled och en skadades allvarligt. Universitetssjukhuset har beslutat att fortsätta ha förstärkt beredskap.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida