Skåne. Sparpaket på 450 miljonersamverkades inte med facken

När Skånes universitetssjukhus ska spara valde ledningen att först informera allmänheten om neddragningarna, trots nytt samverkansavtal.

3 januari 2012

Enligt det partsgemensamma samverkans­avtalet är arbetsgivaren skyldig att kalla till samverkan inför organisationsförändringar. De fackliga organisationerna ska ha möjlighet att komma med synpunkter, göra en risk- och konsekvens­analys av förslaget och vid behov kunna förklara sig oeniga och begära central förhandling.?

— Det är inte första gången den här sjukhusledningen ”glömmer bort” att samverka, vilket innebär att vi, som representanter för medarbetarna, inte får någon möjlighet att säga vad vi tycker, säger Mats Runsten, ordförande för Vårdförbundets avdelning i Skåne.??

Förra året hotade Vårdförbundet med skadestånd eftersom arbetsgivaren inte informerat facken om sammanslagningen av sjukhusen i Lund och Malmö till Skånes universitetssjukhus. Efter det tog arbetsgivaren initiativ till ett nytt samverkansavtal, men nu bryter alltså sjukhusledningen återigen mot det.?

Den här gången valde ledningen att via en presskonferens först informera allmänheten om kommande besparingar. 500 tjänster ska sjukhusen i Malmö och Lund ha gjort sig av med senast den 1 september nästa år. ??

Besparingarna ska främst ske genom att vikariat inte förlängs. Utöver det ska cirka 50 medarbetare erbjudas avtalspension. En översyn av policyn för hur läkemedel skrivs ut förväntas ge en besparing på 35 miljoner. Till det kommer ytterligare 30 miljoner i minskad administration.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida