Socialministern lovar korta tiderna på akuten

Socialministern lovar korta tiderna på akuten
Socialminister Göran Hägglund (KD) vill införa en garanti på max fyra timmars väntetid på akuten. Foto: Pawel Flato

Den senaste tiden har det kommit allt fler rapporter om överbeläggningar, arbetsmiljöproblem och långa väntetider på många av landets akutmottagningar. Det är uppenbart att akuten är en svag länk i den svenska sjukvården, säger socialminister Göran Hägglund(KD) och lovar att korta väntetiderna.

Socialministern gör sitt utspel efter flera uppmärksammade fall där patienter avlidit efter lång väntan på akutmottagningar.

– Jag tror att väldigt många svenskar kan vittna om besök på akuten där man tycker att det har varit ganska förvirrat och ibland riktigt bekymmersamt läge, säger Göran Hägglund till TV4 nyheterna.

Hägglund skulle vilja ha en garanti för att ingen patient ska behöva vänta längre än fyra timmar på akuten. Han anser också att det är nödvändigt att omorganisera verksamheten på många akutmottagningar.

Kristdemokraterna är inte ensamma om att vilja begränsa väntetiden på akutmottagningarna. Även Ylva Johansson, socialdemokraterna, har framfört krav på en maximal väntetid på fyra timmar.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida