SÖS snilleblixt blev en provocerande annons

Konkurrensen mellan sjukhusen i Stockholm är stor inför sommaren. När Södersjukhuset försökte sticka ut i annonsmängden valde de en rubrik som nu har lett till en JO-anmälan.

Flertalet av de sjuksköterske­studenter som i sommar tar ­examen tycker att ingångslöner­na är för låga på Södersjukhuset i Stockholm. Många av dem söker inte ens jobb där längre, eftersom de upplever att de har blivit dåligt bemötta när de framfört sina lönekrav, och har inte fått en chans att komma på arbetsintervju.?

— Det tycks inte ha någon som helst betydelse om vi är lämpliga för jobbet, säger Ulrika Blumfelds.??

Förtroendet har ytterligare försämrats efter en platsannons där sjuksköterskor som är ”tv-seriesnygga” eller ”söder­hipsters” söktes till akutkliniken. Hygien­sjuksköterskan Lasse Hellström från Karlskrona hör till dem som har reagerat negativt på annonsen. Som 60-åring med naturliga rynkor känner han sig diskriminerad från att söka jobbet och har anmält annonsen till justitieombudsmannen, JO. ??

Södersjukhuset försöker också lösa sommarbemanningen genom att erbjuda personal vid internmedicin 20 000 kronor i ersättning för att ta sin semester först efter den 16 augusti. Sjukhuset behöver totalt 120 vikarier under sommaren. Hittills har bara 35-40 personer anställts och ett hundratal sökt. Men höjda ingångslöner vill de inte locka med.?

— Vi har inte den lönestrukturen, säger personalchefen Christine Schou Engius.?

Också personalcheferna på Danderyds och S:t Görans sjukhus menar att en höjning för oerfarna skulle få omfattande konsekvenser. Men de säger att lönerna på sikt behöver diskuteras och ses över, fast för det behövs politiska beslut.??

Kanske är något sådant på gång. Anna Starbrink (FP), ordförande i landstingsstyrelsens produktionsutskott, berättar att ett långsiktigt arbete med att se över lönerna inom sjukvården har påbörjats. Landstingets personaldirektör har fått i uppdrag att titta närmare på framtidens behov och hur det ska bli attraktivt att jobba inom vården.?

Anna Starbrink tror på individuella satsningar, en ökad lönespridning som gör det mer lönsamt att utvecklas inom yrket. Men höjda ingångslöner är inget hon funderar på.?

— Det skulle äta upp utrymmet för individuella satsningar, säger hon.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida