Vårdförbundets vice ordförande blir chef i privat vårdföretag

Vårdförbundets vice ordförande blir chef i privat vårdföretag
Lisbeth Löpare Johansson fortsätter som vice ordförande i Vårdförbundet fram till nästa års kongress. Foto: Cecilia Larsson

Vårdförbundets vice ordförande Lisbeth Löpare Johansson blir chef för privata vårdföretaget Hermelinengruppens primärvård och kvalitetsutveckling i Norrbotten. Men hon fortsätter tills vidare som vice ordförande i förbundet.

19 augusti 2010

– Jag brinner för kvalitetsfrågorna och det känns roligt att få jobba i ett företag som arbetar så intensivt med detta. Nu får jag chansen att arbeta praktiskt med de frågor som jag har arbetat med i min roll som vice ordförande i Vårdförbundet, säger Lisbet Löpare Johansson.

I fortsättningen kommer hon att dela sin tid mellan förtroendeuppdraget i förbundet och det nya chefsjobbet.

– Vi är överens, min nya arbetsgivare och jag, att jag kan börja på deltid. Samtidigt får jag anpassa mitt arbete i förbundet efter de här förutsättningarna, säger hon.

Lisbeth Löpare Johansson ser det som positivt att förena de båda uppdragen.

– Jag hoppas att jag som chef och ledare kan tillföra ytterligare en dimension till förbundsstyrelsens arbete, säger hon.

Lisbeth Löpare Johansson hade sedan tidigare bestämt sig för att sluta sitt uppdrag i förbundsstyrelsen i och med kongressen nästa år.

– Jag är inte trött på mitt uppdrag, det händer mycket spännande. Men jag känner ändå att det är dags att lämna över till nya personer, säger hon.

Hermelinen driver sedan tidigare specialistläkaremottagningar och företagshälsovård i Luleå. I och med vårdvalet har verksamheten expanderat med nya vårdcentraler i Luleå, Piteå och Boden.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida