159 seminarier om vård och omsorg under Almedalsveckan

159 seminarier om vård och omsorg under Almedalsveckan
Vårdfokus kommer att skriva om intressanta händelser och seminarier under Almedalsveckan. Foto: Tommy Söderlund

Nästa vecka blir det många spektakulära utspel, kritiska röster, glada debatter och allmänt tyckande. Det är dags för årets Almedalsvecka med nästan 1 500 olika evenemang. Av de 159 seminarierna om vård och omsorg handlar många om äldrevården.

Vårdförbundet, SKL, Socialstyrelsen och Socialdepartementet – alla har de sitt eget äldreseminarium om hur framtidens äldrevård ska bli bättre.

Vårdförbundet kommer också att uppmärksamma patientsäkerhetsfrågor med ett annorlunda arrangemang redan på söndag den 3 juli som säkert kommer att väcka en hel del debatt.

Öppet för allmänheten

Vårdförbundet är med och arrangerar flera seminarier om IT i vården: lättillgängliga journaler, det virtuella vårdmötet och pålästa patienter.

Det är många olika organisationer och företag som arrangerar seminarier om vård och omsorg. Missbruksvård, cancervård, psykisk hälsa, njursjukdom och hjärtsjukvård finns bland ämnena som kommer att diskuteras.

Vårdfokus är förstås på plats och bevakar både för webben och för tidningen.

Ett detaljerat program dag för dag över de olika arrangemangen finns på www.almedalsveckan.info. De är öppna för allmänheten, så här finns chansen för både bofasta gotlänningar och semestrande fastlänningar att ta del av intressanta åsikter och diskussioner om vård och omsorg.

Toahjälp för nödiga

Och för den som blir nödig och har en Iphone kan det vara smart att ladda ner appen Toahjälpen som nu ska täcka in även Visby lagom till Almedalsveckan.

Toahjälpen visar var närmaste offentliga toalett finns och har tagits fram av Riksförbundet för mag- och tarmsjuka i samarbete med läkemedelsföretaget MSD. En räddning för alla nödiga och framför allt för de som lider av mag- och tarmsjukdomar. Den har redan laddats ner 17 000 gånger sedan den lanserades i slutet av förra året.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida