Eva Nilsson Bågenholm: Uppdraget är en stor utmaning

Eva Nilsson Bågenholm: Uppdraget är en stor utmaning
Eva Nilsson Bågenholm har utsetts till äldresamordnare av regeringen.

—Jag är väldigt ödmjuk inför uppdraget, det är en stor uppgift att ta sig an, kommenterar Läkarförbundets förre ordförande Eva Nilsson Bågenholm sitt nya arbete som särskild äldresamordnare.

Regeringen satsar 3,75 miljarder kronor på bättre vård för de allra mest sjuka äldre. Eva Nilsson Bågenholm blir i dag, förutom äldresamordnare, också ordförande för en särskild arbetsgrupp på socialdepartementet.

Arbetat med patientgruppen 

– Det vi ska göra är att åstadkomma en bättre samordning. Mycket bra pågår redan runt om i landet, vi ska lyfta fram goda exempel som förebilder och se till att helt enkelt få en bättre samordning, säger hon.

Som internmedicinare har Eva Nilsson Bågenholm lång erfarenhet av patientgruppen. Också under tiden som ordförande för Läkarförbundet fortsatte hon arbeta kliniskt på deltid.  Senast var i december på Sahlgrenska sjukhusets akutmottagning.

 – Så mina erfarenheter är färska. Många sjuka äldre kommer till medicinakuten, jag har sett den här gruppen patienter från den sidan, men uppdraget är en stor utmaning säger Eva Nilsson Bågenholm.

Vårdförbundet välkomnar satsningen 

Närmast på dagordningen för henne står att skaffa sig en överblick, sätta sig in i de projekt som pågår, och resa runt och träffa dem som arbetar med projekten.

Vårdförbundet välkomnar regeringens satsning på sjuka äldre.

–Vården för de som har stora behov måste prioriteras och samordnas. Det är något vi har kämpat för i många år, säger Anna-Karin Eklund, förbundsordförande i Vårdförbundet.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida