Påverka och påverkas
– det är Almedalsveckan

På 41 år har Almedalsveckan vuxit från att en ensam blivande statsminister (Olof Palme) håller valtal från ett lastbilsflak till ett jättejippo där de som vill delta måste boka tid och plats flera år i förväg. ?

Alla fackföreningar värda namnet är här, liksom mängder av ideella och politiska intresseorganisationer. Tillsammans är de cirka 600. För att inte tala om medierna. Till årets vecka, som är den i särklass största hittills, anmälde sig hela 400 journalister, vilket är 25 procent fler än förra året.??

I fjol var antalet seminarier, debatter, tal och andra evenemang cirka 600. I år fanns det mer än 1 000 aktiviteter att välja mellan.?I år sökte sig cirka 7 500 människor hit, de flesta från fastlandet. ?

Sedan några år tillbaka har Vårdförbundet haft en egen vårdmötesplats i Almedalen, med debatter, föredrag och mingel för medlemmarna, men där man också låter andra organisationer komma till tals.?

– Vi har lyckats med att sätta vården och Vårdförbundet på Almedalskartan. Alla pratar om vår vårdmötesplats, säger en stolt Ingrid Frisk, vice ordförande i förbundet.??

Under veckan har hon haft fullt sjå med att hinna delta i alla de debatter som hon varit inbjuden till. Att hon har lyckats påverkat en och annan beslutsfattare i den riktning som Vårdförbundet önskar är hon övertygad om.?

Och det är just detta Almedalen handlar om, att påverka och låta sig påverkas.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida