Uppgifterna om hur många som insjuknat och avlidit är än så länge osäkra. Enligt Världshälsoorganisationen, WHO, har två fall av ebola bekräftats genom laboratorieanalyser.

I ett uttalande från organisationen sägs samtidigt att 21 fall av misstänkt ebola, inklusive 17 dödsfall, har upptäckts de senaste fem veckorna.

WHO arbetar i nära samarbete med regeringen i landet för att snabbt mobilisera hälsovården och olika vårdgivare i syfte att stoppa epidemin på samma sätt som gjordes i samband med ett liknande ebolautbrott i Kongo-Kinshasa under 2017.

I dag har flera experter från WHO och Läkare utan gränser rest till Bikoro, enligt nyhetsbyrån AFP.

– Vi vet att det kommer att krävas omfattande och samordnade insatser för att hantera utbrottet. WHO kommer att arbeta nära hälsovårdsmyndigheterna och andra partners för att stödja de insatser som görs i landet. Vi kommer att samla fler prover, genomföra kontaktspårning och meddela samhällena om vilka förebyggande och kontrollerande åtgärder som behövs, säger Matshidiso Moeti, WHO: s regionaldirektör för Afrika, i ett uttalande från organisationen.

När ebola bröt ut i Kongo-Kinshasa 2014 dog 42 människor, skriver TT. Följande år smittades nästan 29 000 människor i en ebolaepidemi som svepte genom Guinea, Sierra Leone och Liberia. Fler än 11 300 människor dog.