På tisdagen demonstrerade återigen oppositionella på gatorna. Bland dem fanns desperata läkare och sjuksköterskor som kräver att president Nicolás Maduro tillåter att humanitär hjälp släpps in i landet, rapporterar TT.

– Just nu är läget kritiskt, det är hemskt för vi har ingenting: inga handskar, inga bandage, inga mediciner, sade Francis Duran, sjuksköterska i staden Ureña nära den colombianska gränsen.

Har erbjudits hjälp

För en månad sedan utropade sig oppositionsledaren Juan Guaidó till president. Han har uppmanat sina sympatisörer att protestera mot Maduro, som de senaste dagarna pressats allt mer för att släppa in mat, mediciner och annan humanitär hjälp i landet.

Andra länder och internationella hjälporganisationer har erbjudit Venezuela hjälp med mat, mediciner och sjukvårdsmaterial. I grannlandet Colombia lagras sjukvårdsmaterial redo att skickas till Venezuela. Men president Maduro förnekar både landets ekonomiska kris och behovet av hjälp utifrån.

Guaidó organiserar nu frivilliga för att humanitär hjälp ska kunna släppas in i landet den 23 februari. Enligt honom är det omkring 250 000 människor som har anmält sig, skriver TT.