Barnmorska gjorde isskulptur av alla hjärtan hon lyssnat på

Barnmorska gjorde isskulptur av alla hjärtan hon lyssnat på
Den före detta barnmorskan Randi Eriksson tillsammans med isskulptören Anders Eriksson vid stora torget i Uppsala.

??????Randi Eriksson, Uppsalabo och före detta barnmorska på Akademiska sjukhuset, fick i helgen vara med och pryda stadens torg med sin isskulptur "Ett hjärta av is". Detta efter att hon vunnit en läsartävling i lokaltidningen.

”Ett hjärta skulle jag vilja skulptera i hjärtat av Uppsala, därför att jag som barnmorska på förlossningsavdelningen på Akademiska sjukhuset avlyssnat många hjärtan på blivande uppsalabor under mitt yrkesliv”

Med den motiveringen rodde Randi Eriksson hem Upsala Nya Tidnings läsartävling där priset var att få vara med och forma en isskulptur i stadens centrum. I lördags förmiddag befann hon sig tillsammans med isskulptören Anders Eriksson vid stora torget i Uppsala.

– Det är kul att det kom så många människor. Nästan alla stannade till en stund, pratade lite och läste motiveringen. Det var en trevlig dag i kylan, där jag som barnmorska fick vara i fokus, säger Randi Eriksson.

Och många hjärtljud har det onekligen blivit. I över 30 år arbetade hon som barnmorska. Sedan några år tillbaka är hon pensionerad.

– När jag precis gick ut från utbildningen vet jag att jag förde anteckningar över hur många blivande mammor jag hjälpte. Jag tror att jag slutade någon gång när jag var uppe i över tusen stycken, säger Randi Eriksson.

Saknar du arbetet?

– Jag har alltid tyckt om mitt arbete, men var sak har sin tid. Jag gillade studenttiden, yrkeslivet och nu tycker jag om att vara pensionär. Men jag har aldrig ångrat mitt yrkesval. Det finns inget som är så fantastiskt som att få vara med när barn föds.

Randi Eriksson hjärta finns att beskåda under Uppsalas isfestival som pågår till och med den 17 februari.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida