Hallå där Nina Klose…

...som tillsammans med Linda Ringblom har startat twitterkontot @Snippgympa. Vad är det??

2 januari 2013

— Snippgympa är vårt lite roligare namn på bäckenbottenträning. Den som följer oss på Twitter eller Facebook får påminnelser flera gånger om dagen om att göra knipövningar. Det kan till exempel komma en uppmaning att knipa varje gång Leif GW Persson lyfter sina glasögon i tv-programmet Veckans brott. ?

Varför startade ni??

— Vi fick båda barn nyligen, upptäckte nyttan av att knipa och vill hjälpa och uppmuntra andra. Att bara äldre kvinnor och de som fått barn behöver träna är en fördom. Var tredje kvinna i Sverige får någon gång problem med inkontinens. Unga flickor som rider eller gymnastiserar belastar bäckenbottenmuskulaturen och har nytta av träningen för att förebygga läckage. Det är också bra för män för att förebygga erektionsproblem. ?

Hur länge har kontot funnits??

— Sedan mitten av september då vi redan första dygnet fick nästan 700 följare. Nu är de över 2 300, och mer än 900 personer gillar Snippgympa på Facebook. Webbsidan har 500 besökare per dygn. Där finns tips och länkar för dem som behöver medicinska råd, vi är bara lekmän.?

www.snippgympa.nu?

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida