Vattengympa för gravida bygger förtroende

Vattengympa för gravida bygger förtroende
Barnmorskan Ariella Percat tog emot priset på Barnmorskeförbundets konferens Reproduktiv hälsa som pågår i Falun. Foto: Elisabet Forslind

Stipendium på 50 000 kronor till barnmorskemottagning i Malmö.

Barnmorskorna i Malmö AB har fått försäkringsbolaget Trygg-Hansas nyinstiftade barnmorskestipendium för familjers hälsa och säkerhet.  Stipendiet delades ut på Barnmorskeförbundets konferens Reproduktiv hälsa som pågår i Falun.

Med sin kostnadsfria vattengympa för gravida kvinnor har mottagningen skapat en mötesplats som erbjuder skonsam träning, bygger förtroende, ger vattenvana och når gravida från alla samhällsgrupper, heter det bland annat i försäkringsbolagets motivering.

– Det är fantastiskt roligt att vi fick stipendiet. Nu kan vi täcka kostnaderna för vattengympan, sa barnmorskan Ariella Percat som tog emot pengar och diplom.

Mottagningen huserar i Fosie, en invandrartät stadsdel i Malmö med hög arbetslöshet och många på olika sätt utsatta invånare.

– Där finns både isolering och utanförskap som vi märker att vattengympan bryter. Kvinnorna hittar varandra, det betyder jättemycket för dem, berättade Ariella Percat.

Stipendiet som är på 50 000 kronor kommer i fortsättningen att delas ut en gång om året.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida