Biomedicinska analytiker prisas för fiffiga kylklampar

Biomedicinska analytiker prisas för fiffiga kylklampar
Biomedicinsk analytiker Irene Harju med den prisade kylklampen i förgrunden. Foto: Jan Alfredsson, Västerbottens läns landsting

Ett arbetslag vid laboratoriet för klinisk patologi och genetik vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå prisas för fiffiga kylblock som underlättar arbetet med prover.

25 oktober 2011

Biomedicinska analytiker vid Norrlands universitetssjukhus har tagit fram en innovativ produkt som förenklar hantering av prover – kylklampar i täljsten.

Med klamparna blir proverna lättare att hantera, arbetet går fortare och kylspray är inte längre nödvändigt att använda för att skära i dem. Dessutom kan fler hantera proverna utan att de rubbas och man behöver inte plocka i dem lika mycket och lika ofta som tidigare.

Nu har arbetslagen bakom innovationen förärats ett diplom och uppmuntran från landstingsdirektör Jonas Rastad i Västerbottens läns landsting.

– Att vara kreativ och tänka nytt och i samband med det spara pengar är något som vi verkligen vill uppmuntra, säger projektledaren Christine Lindberg på Innovationssluss Västerbotten som var den som såg till att arbetsgruppen fick ett diplom för gott kreativt arbete.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida