Utmärkelser

De kan bli Årets Biomedicinska analytiker

De kan bli Årets Biomedicinska analytiker
Årets Biomedicinska analytiker utses i slutet av december. Arkivbild: Mostphotos

Åtta personer har nominerats till IBL:s pris Årets Biomedicinska analytiker 2016. Tre av dem har nominerats för att de under lång tid ledde påverkansarbetet som ledde fram till att biomedicinsk analytiker blev ett legitimationsyrke.

Varje år utser styrelsen för biomedicinska analytikernas yrkesorganisation IBL Årets Biomedicinska analytiker. I år har medlemmarna nominerat åtta kandidater till titeln:

Madeleine Nilsson, klinisk fysiologi i Lund, för sitt övergripande kvalitetsarbete inom verksamheten.

Mikaela Kinnunen, klinisk genetik i Umeå, för sitt engagemang och motstånd vid konverteringen av biomedicinska analytiker-tjänster till medicinska biologer inom Västerbottens läns landsting.

Annica Andreasson, klinisk immunologi och transfusionsmedicin i Lund, för uppbyggnaden och utvecklingen av den flödescytometriska verksamheten vid immunologiska laboratoriet.

Elin Svensson, klinisk fysiologi och hjärtmottagningen i Luleå, för sin gedigna kompetens och förmåga att anpassa sig efter patienter och anhörigas behov på ett professionellt sätt i alla situationer.

Kristina Malm Janson, handläggare på Vårdförbundet, Lena Morgan, projektledare på SIS och Michel Silvestri, enhetschef på laboratoriemedicinskt centrum Gotland, som ledde påverkansarbetet för legitimationen under en lång tid och nådde framgång år 2006. Legitimationen för biomedicinska analytiker firade tio år den 1 april i år.

Cecilia Angehed, Ceanlab AB vid Hästsjukhuset Solvalla, för modet att starta ett eget laboratorium och visa att det går att driva ett företag som biomedicinsk analytiker.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida