Fysiologen i Västerås bäst på arbetsmiljö

Fysiologen i Västerås bäst på arbetsmiljö
Biomedicinska analytikerna Annika Öhrn och Jonna Meerits tog tillsammans med överläkaren och verksamhetschefen Milena Sundstedt emot priset som tilldelas fysiologklinken på Västmanlands sjukhus

Samarbete på alla ledder och ett öppet klimat där alla får komma till tals gjorde fysiologkliniken på Västmanlands sjukhus i Västerås till vinnare av Suntliv.nu-priset på Gilla-jobbet mässan som avslutas i dag.

– Det känns väldigt härligt, vi är alldeles skakis. Redan att bli nominerade var en stor vinst. Det ger mycket att bli uppmärksammade och vi är väldigt stolta och glada, säger en bubblande glad Jonna Meerits, biomedicinsk analytiker, precis efter prisutdelningen.

Hon och kollegan Annika Öhrn är på väg till pristagarmingel när Vårdfokus ringer. Förutom Suntliv.nu-priset delades också Prevents arbetsmiljöstipendium och AFA Försäkrings postdoktorala stipendium i arbetsmiljöforskning ut.

Tioårsjubilerande webbplatsen Suntliv.nu instiftade priset tidigare i år. Fem nominerade valdes ut bland 46 kandidater.

– I motiveringen tryckte de mycket på samverkan. Att vi jobbar mycket med att alla ska komma till tals, samarbetet mellan yrkesgrupperna och mellan medarbetarna och cheferna, berättar Jonna Meerits.

Också de som är kvar hemma på kliniken i Västerås är omtumlade.

– Vi fick precis reda på att vi vunnit. Det är jättekul. Jag är upptagen med undersökningar men hör yran utanför, berättar biomedicinska analytikern Helena Qvistberg.

Om Gilla-jobbetmässan

  • Gilla Jobbet – arbetslivets mötesplats – arrangeras av AFA Försäkring och Prevent tillsammans med LO, TCO och Saco och deras fackförbund samt arbetsgivarorganisationer inom privata sektorn samt kommun- och landstingssektorn.
  • Tanken är att mässan ska inspirera till arbetsmiljöarbete och skapa engagemang i arbetsmiljöfrågor. Mässan pågår 24-25 oktober.
  • I går den 24 oktober firades bland annat att Skyddsombuden fyller 100 år i år.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida