Utmärkelse

Hon är årets chef i Västra Götaland

Hon är årets chef i Västra Götaland
Koncernledningen i Västra Götaland har utsett biomedicinska analytikern Eva Johansson vid Södra Älvsborgs sjukhus till årets chef i regionen.

Biomedicinska analytikern Eva Johansson prisas för sitt lyssnande ledarskap och för att hon skapar förutsättningar för medarbetarna att bli delaktiga.

16 november 2015

– Det är fantastiskt roligt, men svårt att ta in. Det känns stort att min chef och mina medarbetare nominerat mig, säger Eva Johansson i ett pressmeddelande från Region Västra Götaland.

Eva Johansson är verksamhetschef för bild- och laboratoriemedicin vid Södra Älvsborgs sjukhus, Säs. Det innebär att hon som biomedicinsk analytiker inte bara leder arbetet på sjukhusets laboratorier och på blodcentralen utan även på röntgenavdelningen.

I juryns motivering står det att ”Helhetsperspektivet är viktigt för Årets chef 2015. Hon verkar över gränserna och underlättar på så sätt för övriga verksamheter inom Södra Älvsborgs sjukhus. Hon arbetar också aktivt för att öka samverkan inom Västra Götalandsregionen. Genom dialog och ett lyssnande ledarskap skapar hon förutsättningar för delaktiga medarbetare som är engagerade i vardagens förbättringsarbete”.

– Jag är rätt jordnära och jobbar gärna i det tysta. Jag har inget behov av att synas, men jag tycker att det är roligt att leda, påverka och se resultat. Dessutom brinner jag för verksamheten som sådan. Här finns så mycket kunskap och kompetens. Vi är en viktig kugge i sjukvården, man brukar säga att 80 procent av alla beslut inom vården baseras på vår diagnostik, säger Eva Johansson.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida