Prisades på mötesplatsen för biomedicinska analytiker

Prisades på mötesplatsen för biomedicinska analytiker
På Diagnostikforum i Jönköping denna vecka har biomedicinska analytiker från hela landet deltagit i seminarier och mött utställare. Foto: Helena Mirsch

I går avslutades Diagnostikforum i Jönköping där bland annat utmärkelserna "årets biomedicinska analytiker"  och "årets handledare" delats ut.

I tre dagar har omkring 400 biomedicinska analytiker inspirerats och fått ny kunskap på Diagnostikforum i Jönköping, som arrangeras bland annat av IBL, Institutet för biomedicinsk laboratorievetenskap.

Två priser har också delats ut. Ulla Johansson fick utmärkelsen ”årets biomedicinska analytiker” för uppbyggnaden och utvecklingen av den flödescytometriska verksamheten vid Immunologiska laboratoriet på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. I dag är efterfrågan stor på dessa analyser av både kliniker och forskare tack vare det stora utbudet samt kvaliteten.

Årets handledare

Utmärkelsen ”årets handledare” tilldelades Lena Falk, biomedicinsk analytiker på närvårdslaboratoriet vid Sofiahemmets husläkarmottagning samt områdesansvarig för patient och provtagning på Östermalm-Lidingö.

Hon nominerades av studenterna och utsågs med följande motivering:

”Med ett lugn som smittar av sig på både studenter och patienter, utför hon både provtagning och handledning med bravur. Med uppmuntrande ord och konstruktiv kritik på ett pedagogiskt sätt som är uppskattat av studenterna, visar på en bra handledarförmåga”.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida