Vårdens ”detektiver” älskar bakterier, blod, hjärtan, virus och analyser!

Vårdens ”detektiver” älskar bakterier, blod, hjärtan, virus och analyser!
Vårdförbundet har tagit fram knappar med olika texter lagom till yrkesdagen för biomedicinska analytiker. Foto: Anders Olsson

I dag den 15 april uppmärksammas biomedicinska analytiker med en internationell yrkesdag. Vårdförbundet firar dagen lokalt på flera håll och har tagit fram knappar och trycksaker.

15 april 2011

I dag bjuder Vårdförbundet på tårta på alla större arbetsplatser i Halland. Det är ett av flera sätt att uppmärksamma den internationella yrkesdagen för biomedicinska analytiker.

Kalmar
På diagnostiskt centrum i Kalmar kan man höra biomedicinska analytikern Jorge Hernandez föreläsa om antibiotikaresistenta bakterier ur ett globalt perspektiv. Det går också bra att följa föreläsningen på Oskarshamns och Västerviks sjukhus via webben.

Stockholm

Vårdförbundet har träff med dem som studerar till biomedicinska analytiker på Karolinska institutet och har bjudit in till ett kvällsmöte den 18 april då det bjuds på buffé och diskussioner om arbetsorganisation och säker vård.

Uppsala

På Akademiska sjukhuset ska yrket synliggöras för kolleger och allmänhet. Posters, lab-material och instrument finns på plats tillsammans med representanter från klinisk genetik, mikrobiologen och andra laboratorier.

Västernorrland

På Kulturmagasinet i Sundsvall finns de olika laboratorierna representerade under hela eftermiddagen för att berätta om vad de arbetar med. Eftermiddagen startar med kliniskt kemiskt laboratorium, följt av mikrobiologen, blodcentralen, histopatologiska laboratoriet och sist SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium.

Östergötland och Kalmar

Firade dagen redan i går kväll med seminarier.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida