Fackligt

Fler vill bli medlem i Vårdförbundet

Fler vill bli medlem i Vårdförbundet
Vårdförbundets budskap: Tillsammans är vi starka. Arkivbild: Mostphotos

Förra året skedde ett viktigt trendbrott för Vårdförbundet. Nu växer förbundet igen efter flera års negativ medlemsutveckling.

14 februari 2018

Vårdförbundet har i dag 114 319 medlemmar: sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor som under förra året blev 387 fler jämfört med 2016.

Starka tillsammans

– Svensk sjukvård är i ett ansträngt läge och personalens arbetsvillkor är föremål för intensiv samhällsdebatt. Ju fler vi är som går samman, desto mer kan vi påverka vid förhandlingsbordet. Vi tror att allt fler kommer att se värdet av att organisera sig fackligt. Vårdförbundet kämpar varje dag för att förbättra förutsättningarna för våra medlemmar och tillsammans ska vi fortsätta att utveckla vården, våra arbetsvillkor och våra professioner, säger Sineva Ribeiro, ordförande för Vårdförbundet.

Följer andra förbund

Trendbrottet skedde i slutet av förra året och följer nu den positiva utveckling som skett i flera andra TCO-förbund som Vision och Unionen.

Medlemsantalet har även växt bland chefer och ledare, som är en grupp Vårdförbundet satsat mycket på att organisera på senare år.

Mer om ämnet

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida