Hallå där…

...Malin Lotterberg, psykatrisjuk­sköterska på Karsudden som var på middag på kungliga slottet härför­leden. Hur kom det sig?

– Jag var en av tre som fick kungens nyinstiftade pris Kompassrosen, för ungt ledarskap. Hans Majestät hade önskat sig en satsning på Sveriges unga och okända vardagshjältar i 60-årspresent av scoutrörelsen, som han har varit med i sedan han var liten.

Hur var det?

– Fantastiskt. En hel dag med konungen. För mig som är rojalist var det ju rena drömmen.

Vad gjorde ni en hel dag?

– Det var presskonferens, årsträff med scoutveteraner, lunch, prisutdelning på ett fem timmars seminarium med 200 inbjudna digniteter och så middag på kvällen med 40 gäster. Man fick ta med var sin gäst och jag tog med min bror, som också är sjuksköterska. Bankchefen vid vårt bord frågade min bror vilket företag han ansvarade för. Han svarade: »Ibland får jag ansvaret för en hel ambulans.«

Vad gör du för prispengarna, 150 000?

– Jag känner att det är ett aktivt stipendium som ska förvaltas så jag väljer en ledarskapsutbildning på Handelshögskolan plus en chefsutbildning. Den enda ledarskapsutbildning jag har är den i arbetsledning på sjukskö­terskeskolan.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida