Hot om uppsägning skapar oro på vårdcentral i Medelpad

Ledningen för en vårdcentral i Medelpad vill säga upp en distriktssköterska på grund av arbetsvägran. Hennes kolleger oroar sig för att fler ska bli uppsagda om de vågar säga ifrån.

28 januari 2011

Arbetssituationen på vårdcentralen i Medelpad är fortfarande kaotisk och ledningen visar ingen vilja att göra något, säger Vårdförbundets ordförande i Västernorrland. Därför har nu huvudskyddsombudet lämnat in en så kallad 6:6 a-anmälan, om att arbetsgivaren inte vidtar åtgärder trots att brister har påtalats. Anmälan har lämnats samtidigt till arbetsgivaren och Arbetsmiljöverket.

– I nästa vecka vill ha besked från arbetsgivaren om vad de tänker göra åt situationen, säger Maria Bäckman, ordförande i Västernorrland.

Flera orsaker till kaoset

Orsakerna bakom den kaotiska situationen är flera. Saker har försvunnit från arbetsplatsen, arbetsbördan är för tung och dessutom är ledningen initiativlös.

– Våra medlemmar mår sämre och sämre. De har inte kontroll över sin vardag längre och många är sjukskrivna – vilket leder till att arbetsbördan blir ännu tyngre. Nu är de oroliga både för sin egen hälsa och för att de inte ska klara av att utföra sina arbetsuppgifter på ett säkert sätt, säger Maria Bäckman.

Kollegerna är oroliga

Dessutom är medlemmarna oroliga för hur det ska gå med kollegan, den distriktssköterska som arbetsgivaren vill säga upp. Frågan de ställer sig är vem som måste gå nästa gång. Och om det är uppsägning som väntar den som vågar upphäva sin stämma och vara kritisk.

– Medlemmen som hotas av uppsägning har varit en lojal medarbetare hela sitt yrkesverksamma liv. Nu är hon 63 år och har sagt att hon inte orkar ta på sig de tunga arbetsuppgifter som har förts över till vårdcentralen från kommunens hemsjukvård.

Vårdförbundet har förhandlat med arbetsgivaren – som vägrar att ta tillbaka varslet om uppsägning. Förbundets förhandlare har framfört att de tolkar hotet som ett sätt att försöka bli av med en medarbetare som anses obekväm.

– Arbetsgivaren pekar ut medlemmen som en slags informell ledare i stället för att försöka lösa de många problem på arbetsplatsen, säger Maria Bäckman.

Nästa vecka fortsätter förhandlingarna.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida