Lars vill erbjuda tid och trygghet

Lars vill erbjuda tid och trygghet
– Som enmansföretagare måste man vara fl exibel och acceptera köparens villkor. Och rycka in alla röda dagar, eller i värsta fall endast då, säger Lars Tullstrand. Foto: Stefan Danielsson

Som ensam företagare och nattsjuksköterska får man nöja sig med smulorna efter större bemanningsföretag, anser Lars Tullstrand. Vad svarar en enhetschef inom äldrevården på det?

Vårdfokus var med när Lars Tullstrand i skånska Bjuv, specialistsjuksköterska inom vård av äldre med eget företag, mötte Gert Möller. Han är i dag enhetschef inom äldrevården i Höör, tidigare i Eslöv, där han köpte Lars Tullstrands tjänster under många år.

Det finns ett stort behov av nattsjuksköterskor, men att ha ett eget företag som sjuksköterska är ändå inte lätt. Lars Tullstrand startade Nattsyrran vårdtjänst 2008 efter tio år som anställd. Han blev flitigt anlitad och allt rullade på. Men redan efter ett år blev det svårare, när kommunerna skärpte sina kriterier och prioriterade större företag. Inhoppen blev färre eftersom han inte kan garantera 24 timmars tillgänglighet eller ersättare vid sjukdom.

När Lars Tullstrand möter Gert Möller är båda överens om att dagens struktur gör den som är ensam svag. Vid personalbrist ska först timanställda tillkallas, därefter sjuksköterskor via upphandlade bemanningsföretag. Först på tredje plats i prioritetsordningen kommer Lars Tullstrand, eftersom hans företag är för litet för att få vara med i upphandlingsracet. Regeln är till för att skydda de större bemanningsföretagen, anser han. Som enmansföretagare krävs mer än kvalifikationer, förstår man när Gert Möller resonerar:

— Jag har anlitat Lars för hans kvaliteter som sjuksköterska förstås, men också för att han ställt upp i vått och torrt med kort varsel vid helger och högtider.

Gert Möller anser egentligen att kommunerna bör satsa på pooltjänster och inte anlita företag.

Lars Tullstrand påpekar att vård har blivit en miljardindustri. Det är ju därför det bildas så många bemanningsföretag. I Skåne beräknar Gert Möller att det finns ett 30-tal, samt några enmansföretag. Några nya tillkommer varje år och en del går i konkurs. Att anlita ett litet företag kan vara vanskligt.

— Jag har inget avtal om att Lars ska kompensera mig om jag bokar honom fem nätter och han plötsligt blir sjuk, vilket vi kräver av ett upphandlat bemanningsföretag, säger Gert Möller.

Som enmansföretagare tycker Lars Tullstrand att de som köper in vård måste förstå vad det är han levererar.

— När äldrevården tar kontakt med mig kan man vara säker på att jag utför tjänsten och ingen annan. Ingen vet vem som kommer från det stora bemanningsföretaget, säger han.

Det håller Gert Möller med om. Men han betonar att företag som hela tiden skickar nya sjuksköterskor faller bort vid nästa upphandling. Ofta löper kontrakten på tre år. För lång tid, anser Lars Tullstrand. Han beklagar att små bemanningsföretag är med som utfyllnad utan möjlighet att spela någon större roll. Deras inflytande hade kunnat öka de humanistiska värdena inom vården.

— Men även om jag fått vara med vid upphandlingar hade det varit svårt att konkurrera med bemanningsföretag som har jurister och andra avtalsexperter. Det är rena rama vetenskapen att fylla i dokumenten. Samtidigt talas det ständigt om att småföretagen är Sveriges framtid. Men valfriheten är framför allt till för multinationella företag, säger han.

Det är också svårt att konkurrera med priset. Själv följer han Vårdförbundets prisrekommendationer och möter ständigt förvånade köpare, som undrar om timpriset verkligen är så högt.

Men Gert Möller är själv sjuksköterska och tycker att det man får betala är rimligt.

— Det ställs höga krav på en kommunsjuksköterska. Plötsligt står man ensam inför en sjuk äldre människa och måste fatta svåra beslut mitt i natten. Och det är ännu svårare för bemanningssjuksköterskan, som sällan hinner få en ordentlig introduktion. Jag har inget ledningsansvar, utan ger Lars arbetsuppgifter. Kunskapen utgår jag ifrån att han har, säger han.

Även om det är trögt som egenföretagare kan Lars Tullstrand jobba för högtryck under semesterperioden. Frågan är hur det blir sedan — och hur hemsjukvården utvecklas. Lyckligtvis släppte Lars Tullstrand inte sin deltid som ambulerande nattsjuksköterska i Åstorps kommun, men målet är fortfarande att jobba heltid som företagare. Att skapa ett nätverk kan vara en väg dit, tänker han. Drömmen är ett team med några handplockade personer som delar hans ideologi.

— Jag vill erbjuda ett personligt möte, kontinuitet och tid, som skapar trygghet, säger Lars Tullstrand.

Små företag

  • Anpassar sig efter patienternas behov.
  • Du får den sjuksköterska du ser.
  • Nära både beställare och patient.
  • Sårbart vid sjukdom.
  • Ansvarar själv för kompetensutveckling.

Stora företag

  • Anpassar sig efter beställarens krav.
  • Osäkert vilken person som utför tjänsten.
  • Centraliserad maktstruktur.
  • Resurser att fylla på med ersättare vid sjukdom.
  • Har ett eget nätverk av experter.

Timpris.

Få listan från Vårdförbundet:
kristina.malm.janson@vardforbundet.se

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida