Nya nätverksträffar i höst

Chefer behöver mötas och utbyta erfarenheter. Vårdförbundets nätverksträffar för chefsmedlemmar blev så uppskattade att det kommer en repris i höst.??

Vårdförbundet, tillsammans med utvecklingsledare från Qulturum i Jönköping, bjöd förra hösten in till en inspirationsdag om förbättringskunskap för chefsmedlemmar. 100 chefer kom och bland dem valdes 40 ut att vara med i de fyra nätverksträffar som blev en fortsättning på dagen.

Nätverksträffarna har gett cheferna verktyg att leda förbättringsarbete och insikter om den egna chefsrollen. Förhoppningen är också att de har skapat nätverk som ökar deras möjligheter att påverka vården. När satsningen nu har utvärderats är gensvaret positivt, säger Maria Hallén, förbundsombudsman på Vårdförbundet.?

— Jag är mycket nöjd. Det ska bli spännande att träffa gruppen på en återträff för att få veta vad som hänt.??

Det blev träffar som kom att bli en inre upptäcktsresa. En föreläsare berättade om kroppsspråkets betydelse, om hur man hanterar stress och glädje och om hur det förmedlas genom kroppsspråket. Men det handlade också om handfasta problem som hur man som chef får med alla medarbetare i förändringsarbete.?

Trygghet skapades genom övningar där ledarskapsegenskaper testades, och när miljön är trygg vågar man lämna ut svagheter. Som att sjunga i kör. Det möttes inte bara av jubel när en körledare dök upp till den tredje träffen. ”Jag har inte ens sjungit för mina barn”, som en av deltagarna uttryckte det. Det gick bra och bevisade att ledarskap också handlar om mod.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida