Pendlarbuss för personal mellan Lund och Malmö

Pendlarbuss för personal mellan Lund och Malmö
Till hösten kanske de anställda på Skånes universitssjukhus får en egen pendlarbuss mellan Lund och Malmö. Foto: Colourbox

Skånes universitetssjukhus Sus kan till hösten få en egen pendlarbuss mellan sjukhusen i Malmö och Lund. Det uppger Sveriges Radio Malmöhus.

Enligt regiondirektör Sören Olofsson är det ett antal personer som i dag rör sig mellan de båda sjukhusen i Lund och Malmö som skulle få tillgång till bussen. Främst rör det sig om forskare på medicinska fakulteten som också arbetar på sjukhusen och chefer som har ansvar för verksamhet i både Malmö och Lund.

– Ska man utveckla någon del av forskningen eller vården krävs det att man träffas. Då är det väl en bra idé att det finns ett naturligt sätt att ta sig mellan platserna, säger han till Radio Malmöhus.

En pendlarbuss skulle förkorta dagens 40-minuters resor med en kvart. Men den tänkta pendlarlinjen är bara till för dem som måste förflytta sig i tjänsten mellan sjukhusen. Vanliga pendlare göre sig icke besvär. Dem hänvisar Sören Olofsson till den reguljära busstrafiken.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida