Hallå där Gunnela Örnberg…

...ordförande i Svensk förening förröntgensjuksköterskor som nyligen tillträtt som biträdande verksamhetschef för bild- och funktionsmedicin i Västerbottens läns landsting.

Grattis! Varför tog du det här steget??

— Jag hade jobbat med verksamhetsutveckling en längre tid när tjänsten dök upp. Jag lockades av att inte längre bara vara den som arbetar fram förslagen, utan att också få vara med och genomföra dem. Sedan är jag sådan som person, jag vill vara med där det händer.?

Vad tar du med dig från jobbet som röntgensjuksköterska??

— Det är nog förståelsen för organisationen och för kolleger. Jag utbildade mig till röntgensjuksköterska 1991. Sedan dess har jag bland annat arbetat med mammografi, tagit en magisterexamen och jobbat som lärare. ?

— Även om jag inte kan utföra vilken undersökning som helst längre så finns förståelsen kvar. Det är viktigt.?

Hur vanligt är det att gå från röntgensjuksköterska till en sådan här position??

— Det är inte så vanligt. Jag vet ett par stycken, men inom radiologin är det ofta läkare som blir verksamhetschefer. Just därför är det extra kul att få möjligheten att arbeta som biträdande verksamhetschef.?

Vad står först på din lista att förändra? ?

— Att systematisera kvalitetsarbetet och arbeta mer med revisioner. Med hjälp av revisioner kan vi förbättra kvaliteten och bättre följa upp om vi arbetar enligt de rutiner vi kommit överens om.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida