Tumörsjukdomar i fokus på årets röntgenvecka

Tumörsjukdomar i fokus på årets röntgenvecka
Årets röntgenvecka hålls 2-6 september i Uppsala.

Nu börjar programmet för årets röntgenvecka ta form. Flera programpunkter är spikade och ännu går det att anmäla sig om man vill hålla ett eget föredrag.

Röntgenveckan 2013 hålls den 2-6 september i Uppsala med temat tumörsjukdomar. Veckan är ett viktigt arrangemang för främst alla röntgensjuksköterskor, där såväl medarbetarna själva som representanter för olika yrkesföreningar finns med.

Programmet har börjat ta form och här finns till exempel punkter som ”Vem gör vad i framtidens radiologi?”, ”Allt du behöver veta om PET-CT” och ” Karriärvägar för röntgensjuksköterskan”.

Särskild satsning för blivande specialistläkare

I år finns också en särskild satsning riktad till läkare, närmare bestämt de som gör sin specialisttjänstgöring. En rad olika minikurser kommer att hållas för de som gör sin ST–tjänstgöring inom bild- och funktionsmedicin.

Anmälan senast 18 maj

Utvalda abstract kommer att presenteras som fria föredrag eller vid posterutställningen och sista dag för att anmäla poster och fria föredrag är den 18 maj. Besked till abstractförfattarna kommer att lämnas under första hälften av juni.

Alla som disputerat under perioden september 2012 till maj 2013 uppmanas att ge en kortfattad presentation av sitt avhandlingsarbete. Arrangörerna välkomnar också presentationer av kandidat- och magisteruppsatser.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida