Vårdförbundet 40 år

40-årsjubilaren lyfter fram medlemmar på film

I år fyller Vårdförbundet 40 år. Det firar jubilaren bland annat med att ge ut tre filmer på temat "Vi är vården" Den första kan du se här.

Innehållet i det här blocket kan inte visas

Du har valt att inte acceptera cookies på vårdfokus.se, därför kan inte detta innehåll visas.

Ändra mina inställningar för cookies

I filmerna får du möta fem medlemmar:

Barnmorskan Britt-Sofi Forss som efter ett långt och innehållsrikt yrkesliv som barnmorska arbetar sin sista och lite vemodiga dag innan pensionen tar vid. Hon älskar att stiga upp tidigt på morgnarna. Hur ska det blir framöver, när hon inte längre har ett jobb att gå till?

22-åriga Bassam Al Barkawi som av en slump upptäckte att hans betyg faktiskt räckte för att läsa till sjuksköterska. Han hatar att ta sig ur sängen i ottan, men när han väl kommit i väg till sin praktikplats är han övertygad om att han valt rätt.

Du får även följa biomedicinska analytikern Mikaela Qvarfordt som arbetar på ett fysiologlabb. Hon älskar att lösa tekniska problem i kombination med att hon får träffa patienter.

Och så berättar röntgensjuksköterskorna Stefan Vasquez och Gökhan Kesen hur de fortfarande fascineras över den bilddiagnostiska tekniken som gör det möjligt att se in i människors inre organ.

Samma år som Vårdförbundet bildades – 1977 – kom också det första numret av Vårdfokus ut. På den tiden hette förbundet SHSTF vilket uttalades Svenska hälso- och sjukvårdens tjänstemannaförbund. Tidningen hette däremot Vårdfacket på den tiden, vilket gjorde att många trodde att det var så förbundet hette.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida