Brott

Ambulanspersonal bestulna i samband med uppdrag

Ambulanspersonal bestulna i samband med uppdrag
När ambulanspersonalen lämnade bilen för att hjälpa till vid en trafikolycka tog sig någon in i ambulansen och stal personalens värdesaker.

Två medarbetare vid Aisab ambulans på Ekerö utanför Stockholm blev bestulna på sina värdesaker under tiden som de utförde hjärt- lungräddning på en person.

– Det är så fruktansvärt lågt att man utnyttjar en sån här situation. Det är sådan brist på empati. Om det nu fanns det man kallar tjuvheder förr så gäller det inte längre, säger ambulanssjukvårdaren Peter Dahl till tidningen Metro.

Händelsen inträffade i förra veckan, i samband med att Peter Dahl och hans kollega i ambulansen blev larmade till en trafikolycka i Abrahamsberg. Utan att låsa dörrarna till bilen rusade de ut till en person som drabbats av hjärtstillestånd och låg mitt ute på gatan.

Under tiden som ambulanspersonalen försökte återuppliva personen tog sig någon obemärkt in i ambulansen och stal deras mobiltelefoner, id-, bank- och körkort.

Händelsen är polisanmäld men Peter Dahl har ingen större förhoppning om att få tillbaka det stulna. Ingen såg när värdesakerna stals.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida