Biva i Lund. Alla tar inte tillbaka sina uppsägningar

Biva i Lund. Alla tar inte tillbaka sina uppsägningar
Region Skåne är tyvärr inte längre någon välrenommerad arbetsgivare, säger förtroendevalda Gunilla Garbov. Foto: André de Loisted

Vid midnatt går tiden ut för att ta tillbaka sin uppsägning från barnintensiven i Lund. Striden om poängmodellen, som de nu får behålla, gjorde avdelningen rikskänd. 33 av de 45 sjuksköterskor sa upp sig. Nu återstår bara några timmar för dem att besluta om de vill stanna kvar. 

Barnhjärtcentrum i Lund är en av de två enheter i landet som bedriver riksvård för barnhjärtkirurgi, en verksamhet som bedömdes vara i fara då sjuksköterskorna trots starka påtryckningar från flera håll höll fast vid sina uppsägningar.

Men i fredags backade Region Skåne och nära ett års konflikt var över. Sjuksköterskorna på biva – och på de tre andra intensivvårdsavdelningarna vid Region Skånes universitetssjukhus som har haft samma poängmodell – får behålla sitt arbetstidsavtal. Modellen innebär extra tid eller pengar för den som arbetar på svårbemannade, obekväma tider.

De sjuksköterskor som vill ta tillbaka sina uppsägningar har i dag på sig, det vill säga till midnatt. I eftermiddags hade 28 av de 33 sjuksköterskorna valt att göra det, enligt Ingrid Bernstrup Hallberg, biträdande divisionschef på Barnhjärtcentrum.

– Vi hoppas förstås att så många som möjligt stannar så att vi får behålla kompetensen. Fast jag tror vi har tappat några som hunnit få annat arbete eller som redan gick i flyttankar och fick hjälp på traven av arbetsgivarens agerande i den här, just avblåsta, konflikten. Region Skåne är tyvärr inte någon välrenommerad arbetsgivare längre, säger Gunilla Garbov, Vårdförbundets förtroendevalda på biva.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida