Vårdgalan 2020

De kan vinna på Vårdgalan

De kan vinna på Vårdgalan
De nominerade till årets Vårdförbundspris och Årets vårdchef. Från vänster uppifrån: Martina Jarnström, Anngela Ingvarsson, Lena Johansson, Thorleif Rosander, Annika Forsman, Farinaz Farid Moghaddam. Bilden är ett montage.

Och de nominerade är... tre sjuksköterskor och tre chefer som alla har chans att vinna pris i respektive kategori: Vårdförbundspriset och Årets Vårdchef. Dessutom ska Årets Studenthandledare utses. Idag avgörs vilka som får utmärkelserna på Vårdgalan, som i år är helt digital. 

6 november 2020

Vårdfokus har inför galan, som pågår i två timmar med start kl 14.00 idag, intervjuat samtliga nominerade. Här hittar du alla artiklarna:

Nominerade till Vårdförbundspriset

Hon lär patienter koppla loss cytostatikapumpen själv – Martina Jarnström, sjuksköterska på hematologi- och onkologienheten, SÄS, Borås.

Stor omställning när patienten sätts i centrum – Anngela Ingvarsson, sjuksköterska och gruppchef geriatriska medicinavdelningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Skolsköterskan som vågar fråga om könsstympning – Lena Johansson, specialistsjuksköterska och skolsköterska på Vindängens skola i Falköping.

Nominerade till Årets vårdchef

Facklig bakgrund hjälper Farinaz i ledarskapet – Farinaz Farid Moghaddam, biomedicinsk analytiker och enhetschef på Karolinska universitetslaboratoriet cytologi i Stockholm.

”Inte enkelt med mått när man jobbar med människor” – Annika Forsman, sjuksköterska och enhetschef för hemsjukvården Örnsköldsvik.

Iva-chefens viktigaste lärdomar under pandemin – Thorleif Rosander, intensivvårdssjuksköterska och vårdchef på intensivvårdsavdelningen på SÖS i Stockholm.

Under galan delas också utmärkelsen för Årets studenthandledare ut.

Fakta

  • Vårdförbundspriset, som delas ut tillsammans med Folksam, är ett av de största priserna inom svensk hälso- och sjukvård, med prissumman 500 000 kronor.
  • Priset delas ut till medlemmar i Vårdförbundet som arbetar för en förbättring för patienter med hjälp av personcentrerad vård.
  • Vinnaren utses idag, då den digitala Vårdgalan livesänds på Vårdförbundets hemsida.
  • Då delas också priserna till ”Årets Vårdchef” på 50 000 kronor och ”Årets studenthandledare” på 25 000 kronor ut.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida