Gudrun årets hematologisjuksköterska

Gudrun årets hematologisjuksköterska
Vårdförbundet uppvaktade Gudrun Forslund med tårta på hennes arbetsplats på medicinmottagningen vid Skellefteå lasarett. Foto: Marie Brännström

"Hon är navet i verksamheten och en trygghet för oss alla". Så beskrivs Gudrun Forslund av sina kolleger. Under hematologisjuksköterskornas utbildningsdagar prisades hon för sina kunskaper och sitt engagemang.

28 september 2012

Det är föreningen Hemsis, Hematologisjuksköterskor i Sverige, som för andra året delar ut utmärkelsen Årets hematologisjuksköterska.

Gudrun Forslund från Skellefteå blev nominerad av sina kollegor med motiveringen: Hon besitter gedigna kunskaper som hon gärna delar med sig. Har ett stort engagemang i patienter och finns alltid där för alla. Hon är navet i verksamheten och en trygghet för oss alla.

Sedan 1996 arbetar Gudrun Forslund som hematologisjuksköterska på medicinmottagningen på Skellefteå lasarett. Hon har varit med och byggt upp dagvårdsverksamheten från början och jobbade ensam med det fram till 2006. Men sedan dess är de nästan två heltider som har hand om verksamheten där patienter utreds och får cytostatikabehandling.

Diplom, blommor och 5 000 kr delades ut under Hemsis utbildningsdagar i Göteborg. I veckan uppvaktade Vårdförbundet Gudrun med tårta på hennes arbetsplats.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida