Karriärvägar

Här ska sjuksköterskor jobba på både sjukhuset och i kommunen

Här ska sjuksköterskor jobba på både sjukhuset och i kommunen
Tobias Hultström är avdelningschef för vård och omsorg i Skövde kommun.

I Skövde rekryteras just nu sjuksköterskor som halva tiden ska arbeta inom akutvården på Skaraborgssjukhuset och den andra halvan i kommunens hälso- och sjukvård. Rotationstjänsterna införs för att öka möjligheterna att rekrytera sjuksköterskor.

– Det är också bra att sprida kunskaperna om varandras organisationer. Det tror jag att den här typen av kombinationssjuksköterska kan hjälpa oss med, säger Tobias Hultström, sjuksköterska och avdelningschef för vård och omsorg i Skövde kommun.

Exakt hur många sjuksköterskor som ska rekryteras till tjänsterna är ännu oklart, men det lär bli minst två, kanske fyra. Det beror lite på hur rekryteringsbehovet ser ut i kommunen. Tanken är att ”kombinationsparen” ska byta arbetsplats varje halvår .

Krav på erfarenhet

I den första annonsen sägs det att den sökande ska ha flera års erfarenhet som sjuksköterska. På sjukhuset kommer hen att få arbeta på en slutenvårdsavdelning och i kommunen på en korttidsavdelning. Beroende på sökryck och vart luckor uppstår är det enligt Tobias Hultsröm tänkbart att ha kombinationstjänst både på distrikt och på äldreboende.

 Men exakt vad de nya sjuksköterskorna ska arbeta med är inte spikat.

– Vi gör detta för att ge sjuksköterskorna möjlighet att utvecklas. Vi vill att de ska vara en viktig del i hur de här befattningarna utformas, säger sjukhusdirektören Jörgen Thorn som anser att tjänsterna är ett nytt sätt att göra karriär.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida