it i vården

Sjuksköterskan Henriks nio bästa appar

Sjuksköterskan Henriks nio bästa appar
Henrik Sahlin.

Henrik Sahlin använder sin smarta telefon även på jobbet. Här är apparna som blivit hans favoriter när han behöver information i vårdvardagen.

Tiden när man slog i den bastanta Fass-katalogen på läkemedelsrummet är förbi, den finns sedan flera år digitalt. För den som kan ha sin smarta telefon med sig på arbetet finns Fass och många andra användbara appar för sjuksköterskor. Anestesi- och intensivvårdssjuksköterskan Henrik Sahlin tipsar här om några som han har nytta av i sin telefon.

?— De flesta av oss är mer eller mindre beroende av våra smarta telefoner och även inom vårdområdet ökar utbudet av appar. Som sjuksköterska, oavsett specialitet, finns det en del appar som kan vara behjälpliga, säger han.

??I dag pratas det mycket om e-hälsa, som ska förbättra och underlätta i vården.?

— Appar och it inom vården är ett område som exploderar. Digitalisering gör att vi har fantastiska möjligheter att ge vård till patienterna på ett helt nytt sätt. Vi har bara börjat skrapa på ytan för vad vi kan göra i framtiden.

 • Elderly Care är riktad till vårdgivare och anhöriga. Appen ger både inspiration och information kring geriatrisk vård. ?
  www.elderlycareapp.com
 • ??Fass Vårdpersonal kan användas i situationer när internettäckning saknas. I appen går det att söka både på läkemedelsnamn och substans samt se generiska preparat. ?
  www.fass.se
 • ??Internetmedicin ger dig snabb och enkel tillgång till de uppdaterade behandlings­översikterna vid olika sjukdomstillstånd. 
  ?www.internetmedicin.se?
 • Läkemedelsboken är skapad av Läkemedelsverket och innehåller producent­oberoende information om läkemedels­behandling vid vanliga sjukdomstillstånd. ?www.lakemedelsboken.se
 • ??PediSafe är en app som hjälper dig hantera luftväg och cirkulation hos den pediatriska patienten. 
  ?www.ianesthesia.org/apps/pedi-safe??
 • SIV — Språk i vården hjälper till att lösa språkförbistringar och underlätta kommunikation då patienten talar ett annat språk. ?www.facebook.com/sprakivarden?
 • Felleskatalogen är den norska motsvarigheten till Fass. En resurs om du ska jobba i Norge. ?
  www.felleskatalogen.no??
 • Medpeople flyttar bemannings­uppdragen till mobilen. Ta extrauppdrag utan mellanhänder, se lön direkt och boka med ett klick. 
  ?www.medpeople.se
 • ??Nurse & Doc låter dig ta olika uppdrag som sjuksköterska utan att starta eget företag.?
  www.nurseanddoc.se?
Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida