sommaren 2018

Lockar sjuksköterskor med höjd timlön

Lockar sjuksköterskor med höjd timlön
Genom att erbjuda en hög timlön hoppas Örebro kommun slippa anlita bemanningsföretag. Arkivbild: Mostphotos

Under sommaren får timavlönade sjuksköterskor 360 kronor i timmen i Örebro kommun. Det motsvarar en månadslön på 59 400 kronor. Förhoppningen är att slippa ta in hyrsjuksköterskor via bemanningsföretag.

Nu börjar arbetsgivarna locka med olika förmåner för att få in tillräckligt med sjuksköterskor under semesterperioderna.

Stor konkurrens

Örebro kommun har valt att rikta ett speciellt erbjudande till timavlönade sjuksköterskor som arbetar mellan 18 juni och 19 augusti. De erbjuds 360 kronor i timmen, vilket motsvarar en månadslön på 59 400 kronor.

– Det är en stor konkurrens om sjuksköterskor, särskilt under sommaren. Vi har tidigare år använt sjuksköterskor via bemanningsföretag för semestervikariaten, men det är bättre om vi kan ha dem i vår egen organisation och därför höjer vi nu ersättningen under sommaren, säger Margareta Dahlén, verksamhetschef för vård- och omsorgsboendena, i ett pressmeddelande.

”Ett tillfälle att prova på”

Erbjudandet riktar sig till den som vill arbeta som timanställd sjuksköterska på Vård- och omsorgsförvaltningen under sommaren, antingen på ett vård- och omsorgsboende eller inom hemsjukvården.

– Vi är övertygade om att det här också blir bättre för sjuksköterskorna, som får anställning under kollektivavtal med oss som direkt arbetsgivare. Det här blir också ett bra tillfälle att prova på ett jobb inom kommunen, säger Sahra Strandberg, verksamhetschef för Hemvården.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida