stabsläge

Överfullt på Södertälje sjukhus

Överfullt på Södertälje sjukhus
Alla akutsjukhus i Stockholm, men framförallt Södertälje sjukhus, har ett extra besvärligt läge sedan ett par dagar och många patienter på akutmottagningarna.

Stabsläge infördes i dag på grund av överbeläggningar. Det är högt tryck på Stockholmssjukhusen efter helgerna.

7 januari 2016

– Det är en besvärlig situation för sjukhuset. Det har långsamt blivit värre med överbeläggningen och nu har vi valt att gå in i stabsläge. Vi behöver nu få ut fler patienter än vad vi får in, säger chefläkaren Michael Gårdebäck till SVT Nyheter Södertälje.

Ända sedan julhelgen har det varit svårt för Södertälje sjukhus att ta hand om alla patienter som uppsökt sjukhuset. Det har dels att göra med minskad bemanning under helgerna, men också med att kommunens planering för patienter som ska skrivas ut från sjukhuset inte heller har fungerat som vanligt under helgdagarna.

Chefläkaren säger till SVT att han tror att stabsläget kommer att vara fem till sex dagar. Extra sjuksköterskor och läkare har kallats in.

Flera akutsjukhus i Stockholm beskriver att det är högt tryck på vården just nu. Just trettonhelgen har sedan tidigare visat sig vara den mest intensiva av vinterhelgerna på grund av att det är slutet på en period med många röda dagar.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida