bemanning

Övertiden räcker till att anställa fyra sjuksköterskor

När Tingsryd granskade kostnaden för timvikarier och övertid för kommunens sjuksköterskor kom de fram till att de kan anställa fyra sjuksköterskor för pengarna.

31 augusti 2018

Kommunen har nu fattat beslut om att successivt fastanställa fyra sjuksköterskor och hoppas därmed att minska övertiden och behovet av vikarier, skriver Smålandsposten.

– Under våren har jag hållit koll på antalet vikarietimmar och kostnader för övertid som tas ut. Det motsvarar nästan fyra heltidstjänster. Min tanke är att man i stället anställer motsvarande antal sjuksköterskor och placerar dem på var sitt område med patientansvar, säger medicinskt ansvarig sjuksköterska Eva Bladh, till Smålandsposten.

Sjuksköterskorna Wiveka Uleskog och Susanne Andersson, som är förtroendevalda för Vårdförbundet, är nöjda med beslutet och glada över att få fler kollegor.

– Det är bara tummen upp. Det blir en investering för framtiden, för arbetsmiljön och inte minst för patienterna. När vi jobbar övertid gör vi det för att inte tredje person ska komma i kläm. Det här är en höjning av kvaliteten, säger Wiveka Uleskog, till Smålandsposten.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida