Vården i sociala medier

Så här roligt har de på operation i Falun

Så här roligt har de på operation i Falun
Med sitt Instagramkonto vill personalen på centraloperation på Falu lasarett visa att de faktiskt kan ha ganska kul på jobbet.

Vad händer egentligen inne på op? Går narkossjuksköterskan och dricker kaffe när patienten väl är sövd? Omvårdnad på operation, hur går det till? Det ger operationspersonalen i Falun svar på via ett eget Instagram-konto.

På centraloperation i Falun tas varje dag en ny bild till Instagramkontot ”centraloperationfalun”. Här visar personalen hur vardagen kan te sig en vanlig dag på operation.

Högt och lågt

Glad personal, ”blodig” personal, skojfrisk personal och så en och annan bild på opererande personal. Högt och lågt blandas om vartannat.

Man får knappast känslan av att operationsavdelningen i Falun är ett ställe där det är tråkigt, eller ens särskilt tungt. Snarare lustfyllt.

.

– När vi startade kontot i somras var det för att vi ville visa patienter och anhöriga vad vi gör. Genom att visa att vi har det bra tillsammans hoppas vi också locka personal att söka sig till oss, säger anestesisjuksköterskan Sofia Eriksson som tillsammans med kollegan Lotta Rosell ansvarar för innehållet på kontot.

Bland annat har en narkossjuksköterska som följer deras aktiviteter på Instagram erbjudit sig att komma och vikariera på op i Falun. Även en undersköterska har hört sig.

– De tycker att vi verkar ha en sån trevlig arbetsplats, säger Sofia Eriksson entusiastiskt.

Till varje bild berättas kort vad den handlar om samtidigt som besökarna får en chans att kommentera.

.

Fram till i förmiddags hade kontot fått 1 537 följare. Sedan det startade den 2 augusti i fjol har det blivit totalt 229 inlägg.

Sofia Eriksson berättar att många patienter och anhöriga är inne på kontot.

– Operation är ju en väldigt stängd miljö. Du kan inte komma in och se vad vi gör, som på en vanlig vårdavdelning. På det här sättet öppnar vi upp och visar vad vi egentligen pysslar med härinne, säger hon.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida