Samtliga på biva i Lund tog tillbaka uppsägningarna

Alla de 33 specialistsjuksköterskorna på biva i Lund tog till slut tillbaka sina uppsägningar. Men fyra har tagit tjänstledigt för att ändå prova på nya jobb som de hann få under konflikten. Det stod klart när tidsfristen gick ut vid midnatt natten till skärtorsdagen.

– Det känns förstås jättebra och över förväntan att konflikten löste sig så här, även om det så klart är tråkigt att vi inte är full styrka, säger Lena Andersson, avdelningschef på barnintensivvårdsavdelningen, biva, vid Skånes universitetssjukhus i Lund.

Fyra av de sjuksköterskor som redan hade fått andra arbeten har nu valt att ta tjänstledigt ett halvår för att prova dem i stället för att sluta.

Plats- och patientmässigt räknar Lena Andersson med att verksamheten löper som vanligt, men för medarbetarnas del räknar hon med att det tar ett tag att komma i normala gängor igen.

– Det kommer att krävas lite efterarbete för att alla ska hitta tillbaka till sig själva och må bra. Det är ett arbetsmiljöarbete vi har framför oss nu under våren, säger hon.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida