Sjuksköterska vann Tjejvasan

Sjuksköterska vann Tjejvasan
Sjuksköterskan Susanne Nyström var bara några meter före blivande sjuksköterskan Sofia Bleckur när hon vann Tjejvasan i lördags.

Sjuksköterskan Susanne Nyström från Mora vann Tjejvasan för femte gången i lördags. Nu siktar hon på att även vinna det långa Vasaloppet på söndag. Chanserna är goda och hon har tagit hem det förut. Andraplatsen i Tjejvasan tog sjuksköterskestudenten Sofia Bleckur.

– Det gick jättebra, säger en nöjd Susanne Nyström om sin insats i Tjejvasan.

Hon åkte det tre mil långa loppet på 1:20:34. Bara sekunden senare passerades mållinjen av Sofia Bleckur, som faktiskt också studerar till sjuksköterska.

Vårdfokus ringer upp Susanne Nyström för att få en kommentar till varför det gick så bra i spåret.

– Jag är i väldigt god form just nu, det har gått jättebra hela vintern och jag har vunnit tre långlopp ute i Europa. Om man lyckas och får till några lopp ökar självförtroendet och det gör också att det går lättare.

Susanne Nyström valde att köra utan fästvalla och det visade sig vara ett lyckat drag för det gick väldigt fort redan från start. Hon fajtades med Sofia Bleckur hela vägen.  Susanne utnyttjade sitt glid utför medan Sofia var den starkare uppför.

Det blev strid ända in på upploppet, men Susanne var den starkaste till slut.

Segern i Tjejvasan gav henne motsvarande två månadslöner, 50 000 kronor, och på söndag kan det bli 75 000 kronor till om det går bra i Vasaloppet.

Kan man leva på att åka skidor?

– Nja, inte riktigt. På somrarna arbetar jag på kirurgavdelningen på Mora lasarett. Jag trivs jättebra där och det är ganska nyttigt att få lite andra perspektiv emellanåt. Man inser till exempel att ”dålig form” inte är hela världen…

Vad tror du om dina chanser på söndag?

– Jag vann ju för två år sen och kom tvåa i fjol och jag är i väldigt bra form, men det är nio mil och det är mycket som ska stämma. Om Sofia ska åka kan hon bli farlig!

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida