Sjuksköterskan Matias uppträder i lack och läder på melodifestivalen

Sjuksköterskan Matias uppträder i lack och läder på melodifestivalen
Matias Garzon - sjuksköterska som gör entré i Melodifestivalen. Foto: Josefin Mirsch

Matias Garzon brinner både för sitt jobb och för musiken.

I lack och läder framför han låten ”I am somebody” tillsammans med popgruppen Pink Pistols, i den andra deltävlingen i Linköping den 8 februari.

Foto: Josefin MirschFoto: Josefin Mirsch

Men till vardags är Matias Garzon sjuksköterska på Järva mansmottagning och på lättakuten vid Danderyds sjukhus utanför Stockholm.

Vad kom först, sjuksköterskeyrket eller artisteriet?

– Jag började arbeta professionellt med musik när jag var 17 och har studerat sång, musik och dans i flera år, bland annat vid balettakademin i Göteborg. Men jag blev lite trött på att hatta runt som frilans och aldrig ha en fast inkomst. Därför bestämde jag mig för att skaffa mig ett ”riktigt” jobb också. Så för ett år sedan blev jag färdig sjuksköterska.

Varför ville du bli just sjuksköterska?

– Det var en chansning när jag sökte utbildningen vid Sophiahemmets högskola. Men jag upptäckte direkt att jag brinner för omvårdnad. Jag tycker att sjuksköterskan är som patientens advokat och det känns jätteviktigt för mig. Det känns superbra att jag nu får syssla med två passioner i mitt liv.

Vad gör du som sjuksköterska?

– Jag har jobbat heltid med sex och samlevnad på Järva mansmottagning och även på Västerorts ungdomsmottagning. Ett jättespännande jobb som handlar om allt från mänskliga rättigheter till konkreta saker som hur man skyddar sig mot könssjukdomar. Framöver ska jag gå på timmar både på mansmottagningen och på lättakuten vid Danderyds sjukhus för att kunna kombinera det med allt jobb kring Melodifestivalen. Jag har aldrig repeterat så mycket i hela mitt liv!

Hur får vi se dig i Melodifestivalen?

– I galet höga platåskor! Det blir en riktig show med mode och schlagerkänsla. Men vi har också en tung låt med ett viktigt budskap. Titeln ”I am somebody” syftar på att vi alla betyder något, att vi alla är lika mycket värda. Det vill vi lyfta fram, inte minst med tanke på att OS i Ryssland drar igång dagen innan vårt framträdande.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida