Tidigast onsdag kommer ett nytt avtalsförslag till biva-sjuksköterskorna

Tidigast onsdag kommer ett nytt avtalsförslag till biva-sjuksköterskorna
Chefen för Skånes universitetssjukhus, Jan Eriksson, vill så snart som möjligt få ett nytt avtal på plats för specialistsjuksköterskorna på biva i Lund.

Chefen för Skånes universitetssjukhus, Jan Eriksson, hade inga konkreta bud att komma med vid de återupptagna biva- förhandlingarna i dag. Tidigast onsdag kan ett sådant komma.

– I dag träffades vi främst för att ömsesidigt gå igenom förutsättningarna för ett nytt avtal. Vårdförbundet lade fram sina synpunkter och vi våra, säger Jan Eriksson som i morse lade fram en ny förhandlingsframställan till Vårdförbundet.

På onsdag ska parterna träffas igen. Då hoppas han ha med sig ett konkret förslag till Vårdförbundet och de 33 specialistsjuksköterskor som i protest mot att deras poänglönemodell sagts upp av arbetsgivaren i januari i år lämnade in sina avskedsansökningar.

Jan Eriksson poängterar att han är väl medveten om att det brådskar med ett nytt avtal. För merparten av de specialistsjuksköterskor som sagt upp sig från barnintensiven, biva, i Lund går uppsägningstiden ut den 23 april.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida