Lagar och regler

Upprörda reaktioner på att ambulans fick p-böter

Upprörda reaktioner på att ambulans fick p-böter
Ambulanssjuksköterskan Klara Karlsson blev så arg när p-vakten satte en p-bot på ambulansen att hon skrev ett inlägg på Facebook som nu sprids som en löpeld.

När ambulanssjuksköterskan Klara Karlsson från Tyresö och hennes kollega parkerade ambulansen för att hjälpa en äldre människa med pågående bröstsmärtor passade parkeringsvakten på att bötfälla ambulansen för felparkering.

När Klara Karlsson och hennes kollega kom tillbaka ner till bilen satt det en parkeringsbot på 750 kronor på vindrutan.

Klara Karlsson blev så arg att hon skrev ett inlägg om händelsen på Facebook, som genast fick mängder med kommentarer, vid 11-tiden på torsdag förmiddag var det över 13 000.

Upprörda kommentarer

”Idioter”, ”Bra skrivet, Stå på er, Det är ni som räddar liv. Det är ni som är bäst”. ”Man tror inte att det är sant”. ”Det var det dummaste jag hört, riv p-boten”, ”En bra början. Nästa steg är att fälla ambulanser för fortkörning, rödljuskörning och högljutt framförande som stör min skönhetssömn.”

Klara Karlsson avslutar sitt inlägg med en vädjan till Q-park att ha överseende nästa gång  en ambulans inte uppfyller parkeringskraven till fullo. ”Nästa gång kanske vi är hemma hos dina föräldrar eller hos dig!”

Inlägget skrev Klara Karsson onsdag eftermiddag. På torsdag förmiddag hade det delats mer än 24 500 gånger.

Svarar på kritiken

I tidningen Aftonbladet svarar Peder Ståhlberg, vd för Q-Park, på kritiken.

– Det är bara att be om ursäkt, något har gått väldigt illa. Helt klart är det ett olycksfall i arbetet. Vi kommer absolut att undersöka den här incidenten och se vad som har gått snett, säger han till tidningen.

Men han är också förskräckt över raseriet i sociala medier. ”Alla kan göra fel”, säger han till Aftonbladet.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida